maandag 14 oktober 2013

Stoofperen

Ik ben verhuisd! Al mijn lapjes en naaispullen zitten nog in dozen, dus ben ik me maar gaan uitleven in de keuken :)
Ik wilde stoofperen gaan maken en kon niet de juiste kruiden vinden. Gelukkig ben ik een groot Chai fan en heb ik dan ook zo'n 5 verschillende soorten chai in huis. Een daarvan is Yogi Chai, een zakje kruiden die je 20 minuten moet koken om chaithee te krijgen. Daarin zit o.a. kaneel en kruidnagel, dus vond ik dat het prima met stoofperen kon.




Schil de peertjes maar snijd ze niet in stukken. Doe ze in een pan en giet er rode wijn bij. Ze moeten helemaal in de wijn liggen, ik had er zelf nog wat water bijgedaan om de pan vol genoeg te krijgen. Snijd een sinaasappel in parten en doe hem erbij. Doe de chaikruiden in een theezakje (of koffiefilter) en knoop hem goed dicht. Ik had de kruiden er los bij gedaan maar dat kan ik iedereen afraden! Doe het erbij, breng het aan de kook en kook tot je peertjes gaar zijn. Yum!




/Miepss

Geen opmerkingen:

Een reactie posten