Gisteren was het dus Restaurantday en het was super! We hebben lekker veel bordjes eten gemaakt, er was muziek, gezellig mensen, echt heel tof. En omdat er best wat vraag was naar het recept van de gerookte carrotcake, heb ik hier het recept voor jullie.
Klik hier voor de facebookpagina van Summertime, en hier om het stukje te zien dat TV Gelderland over Restaurantday maakte.
Ingrediënten:
·
200
gram wortels
·
50
gram amandelen
·
2
eieren
·
200
gram suiker
·
1
theelepel vanillesuiker
·
½
theelepel kaneel
·
½
theelepel gember
·
1
½ theelepel bakpoeder
·
120
gram bloem
·
1dl
maïskiemolie
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakblik in.
Schil en rasp de wortels. Snijd de amandelen fijn en doe ze bij de wortels.
Voeg eieren, suiker en vanillesuiker toe en mix het. Doe alle droge
ingrediënten bij elkaar en voeg het bij je wortelmengsel. Doe dan de olie erbij
en mix het tot een mooi beslag. Doe het in het bakblik en bak het ongeveer 45
minuten. Prik erin met een mesje of breinaald, als die er droog uitkomt is je
cake klaar!
p.s. dit is het recept zoals hij in het kookboek staat. Je kunt er andere (of gewoon méér) noten in doen, of rozijnen!
Topping:
p.s. dit is het recept zoals hij in het kookboek staat. Je kunt er andere (of gewoon méér) noten in doen, of rozijnen!
Topping:
· Op restaurantday had ik een topping gemaakt van créme fraiche, limoensap en -rasp, en poedersuiker.
Enjoy!
Het recept komt uit het boek 'sju sorters kakor' van Brita Olsson.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten